28 Şubat 2009 Cumartesi

Berbat filmleri bir de 3D izleyin

Panasonic, dünyanın ilk 3 boyutlu full HD plazmasını geliştirmiş. 103 inç bir plazma ve bir Blu-Ray player'dan oluşan sistem, HD görüntüleri sağ ve sol gözünüz için ayırıyor, yani gözlüğe ihtiyacınız var. Ve Tango&Cash'i her Cuma gecesi 3D izlememek için gerekli iradeye. 

26 Şubat 2009 Perşembe

The Little Fu(o)ckers

Altı aydır dedikodu üzerine dedikodu yapıldı ama nihayetinde olumlu bir sonuç aldık; The Little Fockers onaylandı. 

Orijinal kadrodan Ben Stiller, Owen Wilson ve Robert De Niro geri dönüyor. İsminden anlaşılabileceği gibi, hikaye bu kez Gaylord Focker'ın çocukları üzerine dönecek. En azından bir adet yeni ve Focker soyadına yakışır saçma sapan isim bekliyoruz. 

Filmin yazarı,  Meet The Parents ve Meet The Fockers'ı da yazan John Hamburg.

25 Şubat 2009 Çarşamba

Spider-Man: Müzikal

Spider-Man müzikalinin ismi belli olmuş:  Spider-Man: Turn Off The Dark. Gelecek yıl 18 Şubat'ta New York'ta açılışı yapıyor. 31 milyon dolar bütçeli müzikalin şarkılarını da U2'nun Bono ve The Edge'i yazıyor. 

Resmi olmamakla birlikte, Evan Rachel Wood'u Mary Jane Watson, Accros the Universe'ın Jim Sturgess'ini de Peter Parker olacak. Yönetmen, daha önce The Lion King'in Broadway adaptasyonunu yöneten Julie Taymor. 

24 Şubat 2009 Salı

Leydi Marian

Cate Blanchett, yeni Robin Hood'da Leydi Marian rolünü oynayacağını doğruladı. Robin Hood da Russell Crowe idi malulunuz.

Filmin isminde de bir gelişme var. Nottingham yerine bildiğiniz Robin Hood olabilirmiş. 

Ridley Scott, 130 milyon dolar bütçe ile çekimlere Nisan'da başlıyor. 

Night at the Museum 2 fragmanı

Çocuk filmi deyip geçmemek lazım, ilki, konuk oyuncular departmanının zenginliği sayesinde bildiğiniz komikti. Bu seferkinde daha fazla sürpriz konuk var. Hank Azaria ve Abraham Lincoln gibi!


23 Şubat 2009 Pazartesi

Altın ahudular

Altın Ahududu'nun bir eğlencesi kaldı mı artık? Bu senenin kazananları, En kötü film Love Guru, en kötü kadın oyuncu Paris Hilton gibi banko seçimler. 


Yalnız bir ödül var ki, canı gönülden kıkırdattı beni. Uwe Boll'a hayat boyu berbat kariyer ödülü verildi ve "Almanya'nın Ed Wood'a cevabı" dendi. Adamın 2009 ve 2010'da görünen filmleri, "BloodRayne 3" ve "Zombie Massacre". Ne istiyorsun bizden Üve?

Sean Penn oskar aldı resmen


Oscar'lar, aşağı yukarı beklenen şeklilde gelişti, muhtemelen bir sonuç hariç. Kim Sean Penn'in en iyi oyuncu almasını bekliyordu allah aşkına?

Büyük çoğunluk gibi ben de The Wrestler ile Mickey Rourke'un heykeli avuçlayacağını düşünüyordum. "9 1/2 Hafta"da Kim Basingerın göbeğinden karpuz avuçladığı gibi. 

Karpuz avuçlayan adamdan da Oscar olur mu demeyin, Tom Hanks'in de 80'lerde memeli vesaire ucuz komedi filmlerinde oynadığını hatırlayın. Hatta "Bosom Buddies" diye dizisi bile vardı, evden atılınca kadın kılığıyla bir kadınlar binasına taşındığı. Nereden nereye işte.

20 Şubat 2009 Cuma

Miki ve Ayrın Men

Iron Man 2'ye kim giriyor kim çıkıyor takibi mümkün olmamaya başladı. Mickey Rourke misalen, kötü adam olacak mı olmayacak mı? 

Önce oluyordu. Derken Robert Downey Jr olmuyor dedi. Şimdi Rourke, Marvel ile para konusunda anlaşmaya çalıştıkları sinyalini veriyor: "Şu an için Iron Man 2'de oynamıyoruz" (takım çalışması?)

Bize pazarlık çalışması gibi geldi. Ya da belki Marvel, adamımızın oskar alıp almayacağını beklemiştir. 

19 Şubat 2009 Perşembe

Al Arniyi vur Sly'a

Al PAcino ile Robert De Niro buluşmasına mı denk yoksa Jet Li ile Jackie Chan buluşmasına mı denk, siz karar verin. Yıllardan beri beklenen büyük buluşma gerçekleşiyor; Arnie ile Sly sonunda aynı filmde oynuyor.


Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone'un yen filmi The Expendables'da rol alacak. Yanında Jet Li, Jason Statham, Dolph Lundgren, Mickey Rourke,  Ben Kingsley ve Eric Robert var. 

Vay vay vay.

18 Şubat 2009 Çarşamba

Linda Hamilton, bir şımarıklıklar böyle?

Linda Hamilton, Terminator Salvation'da oynayacak diye bir dedikodu vardı epeydir, cameo departmanından, misafir oyuncu kabilinden. O iş yalanmış gibi ama değilmiş gibi.

Hamilton, "Seslendirme yapacağım" demiş MTV'ye. "Seslendireceğim materyal şu an yazılıyor, göreceğiz. Pazarlıklara başladık." Neyin pazarlığı Linda, son yıllarda ne yaptın dizilerde konuk oyunculuk ve dandik filmlerde yan roller dışında?

T2'den ne kadar para kazandı da bu kadar rahat oldu bu hatun acaba?


17 Şubat 2009 Salı

75 yıl sonra devam bölümü

David S Groyer, Batman Begins ve The Dark Knight'ın yazarı, 1933'de çekilen "The Invisible Man"in devam bölümünü yazıyor.

"HG Wells, Invisible Man'in sonunda, üç günlükten bahsediyor. O günlüklerin ne olduğunu yazmaya niyeti yokmuş, sadece lazım olursa diye bu bilgiyi eklemiş" diyor Goyer. Goyer'in filminde Ruslar ve İngilizler bu günlüklerden haberdar olmuş ve peşine düşüyor. 

"Biraz korku, iraz avan, biraz da macera filmi" diye özetliyor. Sanki çok iyi bir şey olacakmış gibi geldi bana. Emin olamadım. 

15 Şubat 2009 Pazar

Freddy yeniden

Yeni Nightmare on Elm Street ama çok da yeni gibi değil. Ya da çok çok yeni. Bir acayip yani.

Nedir? Seriye yeni bir film gibi değil, seriyi tektat başlatan bir film yapılmak isteniyor. Casino Royale ile James Bond'a yağıldığı gibi.  İş, Michael Bay'in firması Platinum Dunes tarafından yapılıyor, yönetmen de, müzik videoları yönetmeni Samuel Bayer. Bayer, Green Day, Smashing Pumpkins ve Nirvana'yla çalışmış, 'Smells Like Teen Spirit' onun videosuymuş mesela.

Her şey planlandğı gibi giderse, çekimlere bu yaz başlanacak. Freddy Krueger'ı kimin oynayacağı da çok yakında açıklanacak.

14 Şubat 2009 Cumartesi

Şerefsiz piçler?

Quentin Tarantino’s savaş draması Inglourious Basterds'ın ilk fragmanı yayınlandı.  Tarantino, en iyi filmini yapmış gibi görünüyor desem, kınanır mıyım?

Brad Pitt, moral bozma amaçlı Nazi katili bir timin kaptanı Teğmen Aldo Raine rolünde. Drama derken, savaşların insan psikolojisine etkileri filan gibi bir şey arıyorsanız Flags of Our Fathers filan izleyin. QT tarzında kafa patlatma ve güney aksanıyla denizci gibi küfreden Brad Pitt ile aranız iyi olacaksa yerine geldiniz. 


13 Şubat 2009 Cuma

Devastator in!

İlk Transformers'a, 5 üzerinden 6 puan vermememin sebebi, Devastator'un eksik olmasıydı. Filmde Bonecrusher görünmüş ancak Constracticon'ların devamının olmaması beni üzmüştü, kahretmişti, Japon anime kızları gibi yanlamasına ağlatmıştı. Bu arada bilmeyenler için Devastator; Constracticon denen iş makinesi Decepticon'ların birleşmesi ile oluşmuş dev bir robot.


Yeni film "Revenge of the Fallen"da Devastator var. Ancak Voltran heybetinden, ağız kokulu Gollum yaratığına dönüştürülmüş olması hafiften üzücü gibi. Bakınız orijinal Devastator: 

Bakınız yeni Devastator:


11 Şubat 2009 Çarşamba

Turkcell, bizi üzüyorsun

!f İstanbul, yarın başlıyor biliyorsunuz. Filmler, ilk iki senenin heyecanını vermese de yine leziz. Turkcell, bir gnçtrkcll promosyonu yapıp, gündüz seanslarına bir alana bir bedava yapıyor.

İyi güzel de, bir iş yapıyorsan tam yapacaksın sanki? Gündüz seansları ile sınırlanınca, nöbetçi sinema'ya, fantastik filmler'ine, gökkuşağı'na bu promosyon ile katılman mümkün değil. Peki gündüz gösteriminde okulu olan ne yapacak? 15:30'da dersi olan, aynı filmin 19:00 gösterimine arkadaşı ile katılamayacak. Madem sinemaya ve öğrenciye sırt vermeye kalktın, bu kadar göstermelik yapmasaymışın keşke türksel.

Van Dam, Kan Sporu 2, woa!

Jean-Claude Van Damme, Kan Sporu'nun ikinci bölümü üzerinde çalıştığını totalfilm'e açıklamış: "Kan Sporu ilk filmimdi. Şimdiki olgunluğum ile tekrar ele almak istiyorum."

Frank Dux'ı alkolik ve oğluna kötü davranan bir adam (yakışır) olarak canlandırmak istiyormuş: "Bana 'Aman ha, Amerika'da oğlunu döven bir adam, içki içip karate yapan bir adan filmi çekemezsin' diyorlar. Ben de 'Neden, bana bir tek sebep verin' cevabını veriyorum."

Orijinal filmin üç devam filmi vardı ama Van Dam bunlarla alakalı değildi.


10 Şubat 2009 Salı

Jason Bateman, üzme beni artık

Jason Bateman, 80'lerde haysiyetli filmlerde oynayıp (Teen Wolf Too, lütfen!), 90'larda ne iş olsa yaparım abicilikle kalbimizi kırıp, derken dünyanın en komik dizisi (değilse ne) Arrested Development ile tekrar yırtan, acayip bir aktör.

Peki bu ikinci baharını nasıl değerlendiriyor? Uyduruk romantik komediler ile. Hadi ama Jason! Kah The Break-Up ve The Ex ile kalpleri kırıyor, kah The Kingdom ve Juno ile gönülleri alıyorsun. Şimdi yine rom-kom bölgesine girmişsin.

Bateman, Jennifer Aniston ile bir "bebek olacak mı olmayacak mı" komedisi "Baster"da oynamak için imzayı atmış. Sperm bankasından aldığı örneklerle (!) hamile kalmaya çalışan en iyi arkadaşını (Aniston), kendi örnekleri (!) ile hamile bırakmaya çalışan nevrotik bir arkadaşımızı oynayacak..

Biraz iğrenç, biraz komik Apatow komedi filmleri bölgesinde, komik olabilecek bir film gibi duruyor. Hayırlısı artık.

5 Şubat 2009 Perşembe

Warner Bros, 5 Batman daha istiyor

Warner'ın CEO'su, Batman'in Harry Potter'a çevirmek istiyormuş. Yok, kızların yanında ateş basan bir yeniyetme olarak değil, filmlerin sayısı olarak. 2009-2010 içinde kesileşecek strateji, seriye önceki filmlerdeki gibi farklı oyuncuların oynadığı farklı konseptli Batman filmleri ile değil, ilk Batman ve sonraki "Batman Returns" ile son filmler "Batman Begins" ve "The Dark Knight" gibi birbirinin devamı filmlerle devam etmek üzerine.

Şimdi düşünürsek, Christopher Nolan abimiz, en fazla bir film daha çeker, sonra bağlasanız durmaz. Warner Bros da en az beş film daha istiyor. Bu noktada süper bir gelişme var; Zack Snyder, geçen sene The Dark Knight Returns ile ilgilendiğini söylemişti, hatta Frank Miller'ın onayını da almıştı.

Frank Miller, 300, Sin City ve en sevinçten göz yaşı döktürten Batman çizgi romanı The Dark Knight Returns'ün çizeri, Zack Snyder da 300'ün yönetmeni. Heyecanlı gelişmeler bunlar.

2 Şubat 2009 Pazartesi

Yeni Sinemacılar: Serdar Akar

Serdar Akar, "Yeni Sinemacılar" ekibiyle sinema zevkimize sihirli değneğiyle dokunmuş bir yönetmen. İleride bizi şaşırtacak yönetmenleri takip edeceksek, biri mutlaka Serdar Akar olmalı.

Serdar Akar'ın sinema sevgisi, dedesinin yazlık sineması Yeni Sinema sayesinde başladı. Yeni Sinemacılar ismi de oradan geliyor zaten. Liseden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde Sinema Televizyon okudu, bu arada Mustafa Altıoklar'ın yanında asistan olarak çalıştı.

1998'te Kudret Sabancı ile Yeni Sinemacılar'ı kurdu. Kudret Sabancı, "Laleli'de Bir Azize"nin yönetmeni. Serdar Akar ise senaristi. Bu ekip, "Gemide", "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar", "Maruf", "Takva"
gibi modern Türk sinemasına şekil veren çok önemli filmleri yarattı. Gemide, Paslaşmalar ve Maruf'un yönetmeni de senaristi de Serdar Akar'dı. Hepsinin de ortak özelliği, senaryosu ve çekim tekniklerinin hem modern sinema anlayışına uygun hem de özgün, yüzdeyüz Türk oluşuydu. Hem deneysel hem de izlemesi keyifli filmlerdi bunlar. Serdar Akar, kimsenin dokunmaya kolay kolay yanaşmayacağı gerçek hayattan zor hikayelerin filme alarak büyük saygı kazandı. Bütün önemli yönetmenlerin fetiş oyuncuları olur, Akar'ınkiler de Erken Can ve Güven Kıraç oldu.

Serdar Akar'ın bu sınırları zorlayan dili yanında bir de ticari tarafı var. "Koçum Benim", "Kurtlar Vadisi", "Sağır Oda" ve "Elveda Rumeli"
dizilerini yönetti. 2005'te "Kurtlar Vadisi Irak" ile 2006'da "Barda"yı yönetti. Akar, dizilerle istediği filmleri finanse etmek şeklinde zekice bir taktik uyguladı. Bu sayede de Siyad'ın ve İstanbul Film Festival'nin tüm büyük ödüllerinden Cannes'da eleştirmenler ödülüne kadar bir çok başarıyı cebine attı.

Serdar Akar, "10 yıl içinde bir manifestomuz olacak" gibi iddialı bir demeç vermişti. 1999'daki "Gemide"den bu yana on yılı geçirdik. Acaba asıl bombalar bundan sonra mı gelmeye başlayacak?


  © Blogger template 'Minimalist E' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP